W czwartek dnia 22.08.2019r. w Klubie Seniora+ zorganizowaliśmy zajęcia kulinarne. Rozwiązań było kilka, odbyło się głosowanie i razem doszliśmy do wniosku, że ugotujemy leczo. Wspólnie ustaliliśmy kto co ma przynieść (w miarę swoich możliwości). Jedna z uczestniczek przyniosła z własnego ogrodu dwie wielkie cukinie, inna marchew, kolejna inne warzywo itd. Ogródek warzywny który wspólnie prowadzimy obdarował nas natką pietruszki i koperkiem. Resztę produktów zakupiliśmy za pieniądze przeznaczone do tego typu zajęć. Wszyscy zadowoleni z pełnymi brzuchami i słoikami podziękowaliśmy sobie nawzajem i zakończyliśmy ucztę. Przygotowanie potrawy na ok. 20 osób trwało trochę ponad godzinę, wszystko dlatego, że uczestnicy Klubu Seniora+ podzielili się obowiązkami i w sposób zespołowy ugotowali leczo, które było tak pyszne, że zostało zjedzone zanim pomyśleliśmy o zrobieniu zdjęcia gotowej potrawie.
Relacja fotograficzna zamieszczona poniżej.